Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pixelmator fyller fem år

Den 25:e september 2007 hade en väldigt speciell mac-applikation premiär. Pixelmator hette den, och för första gången på många år fanns en utmanare till Photoshop.

Efter åratal med Photoshop som marknadens de-fakto-applikation för bildbehandling och pixelmeckande så släppte bröderna Saulius och Aidas Dailide en första betaversion av #Pixelmator. Brödernas bildbehandlingsprogram var lättare, smidigare och drog nytta av inbyggd teknik som Core Image och Automator i Mac OS X i kombination med OpenGL för att använda beräkningskapaciteten i grafikkortet i varje Mac. Efter att betaperioden var slut lanserades Pixelmator 1.0 den 25:e september 2007. Version 1.1 kom snabbt den 6:e december 2007 med 100 nya filter.

Det har nu gått fem år sedan lanseringen och sedan dess har nya versioner släppts regelbundet och 2011 belönades Pixelmator med Apple:s Design Award. Att Pixelmator går bra råder det ingen tvekan om - bolaget bakom programmet klarar sig väl och till skillnad från utvecklarna av Sparrow finns det inget som tyder på att Pixelmator Ltd, som bolaget heter, kommer att bli uppköpta.

Här på 99mac använder vi både Pixelmator och Photoshop, där det tidigare är perfekt för att beskära och hantera bilder medan Photoshop är valet när vi måste göra lite tyngre bildbehandling.

Att Pixelmator med sin blygsamma prislapp på 109 kronor är ett attraktivt alternativ till Photoshop för många är därför inte konstigt med tanke på att Photoshop kostar närmare 7000 kronor så är Pixelmator väl värt en titt för dig som letar efter ett kraftfullt och kompetent program.

Grattis säger vi på 99mac!

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.