Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple börjar köpa Apple

I söndags började Apple att köpa tillbaka egna aktier.
Det här beslutades redan i mars, samtidigt som aktieutdelningen, men beslutet hamnade i skymundan.
Totalt ska aktier för 10 miljarder dollar köpas under tre år.

Apples styrelse antog en plan för återköp av egna aktier samtidigt som de beslutade om aktieutdelning i mars i år. Företaget ska under en period av tre år köpa tillbaka aktier för 10 miljarder dollar. Återköpen påbörjades under söndagen då räkenskapsåret för 2013 inleddes.

Företaget har varit pressade att ha aktieutdelning med tanke på deras stora kassa som är på drygt 750 miljarder kronor enligt deras rapport från tredje kvartalet 2012. Senaste gången Apple hade aktieutdelning var 1995. En av dem som verkligen tryckt på om aktieutdelningen är analytikern Toni Sacconaghi på Bernstein.

När Apple gick ut med sina planer i mars gjorde han ingen hemlighet av att han blev besviken. Bland annat sa han att för att vara ett företag som är stolta över att tänka annorlunda var Apples program ovanligt vanligt, rapporterar Fortune.

“Behövdes verkligen ett återköp av aktier? En del investerare har uttryckt en önskan om att Apple skulle göra återköp utöver aktieutdelningen, men vi tror inte att det var en allmän syn utan att de flesta investerare hade föredragit en större utdelning”, skrev Toni Sacconaghi till Bernsteins klienter i mars.

Analytikern tror inte att återköpen kommer att påverka aktiekursen eftersom Apple gick ut med informationen redan i mars och att det alltså redan finns med i värderingen av aktiekursen i dag.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.