Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykten kring iPad mini i oktober tar ny fart, komponenter läckta

Efter all fokus på iPhone 5 senaste tiden börjar nu ryktena om iPad mini återigen ta fart. Bilder på komponenter som påstås visa fram- och baksida har läckt ut och det finns ett obekräftat rykte om lansering den 17 oktober.

Lösa rykten och spekulationer kring en mindre modell av iPad har funnits länge men det var under slutet av våren i år som ryktena blev mera konkreta. Bloggen iMore, som brukar ha goda källor, skrev om det i maj och i början av juli publicerade etablerade Wall Street Journal och Bloomberg liknande rykten.

En mindre iPad, som en stor iPod touch i utseende

iPad mini ska enligt ryktena få en skärm på 7,85 tums storlek med en upplösning på 1024 x 768 bildpunkter, det vill säga samma upplösning som iPad 2 har idag. Genom att skärmen fortsätter ha samma 4:3-förhållande som iPad har idag blir det tillräckligt stor yta för att ett nedskalat gränssnitt borde fungera utan att bli för litet, enligt tester gjorda med prototyper. Storleken på 7,85 tum baseras på att bildpunkterna blir exakt lika stora som i iPhone 3GS, och därmed skulle samma tillverkningsprocess för skärmen kunna återanvändas.

Konceptbild av iPad mini renderad åt iMore.

Kanten runt skärmen kommer att påminna mer om iPod touch än om dagens iPad, med tunnare kanter på långsidorna än på kortsidorna. Genom att skärmen inte blir Retina kan Apple hålla nere storleken och priset. Enligt uppgifter kan priset bli så lågt som 200 till 250 dollar för den enklaste modellen.

iMore var också först ut med att Apple skulle hålla ett specialevent den 12 september. Då trodde de att både iPhone 5 och iPad mini skulle lanseras tillsammans, men redan i augusti hann ryktena ändras till att septembereventet bara skulle handla om iPhone och iPod. iPad mini däremot skulle få ett eget event i oktober enligt både Jim Dalrymple på The Loop och AllThingsD, två tunga namn vad gäller rykten som brukar slå in.

Rykten om datum och komponentläckor

Nu har iPhone 5 lanserats och det har hunnit bli oktober. För några dagar sedan publicerades ett än så länge obekräftat rykte om att Apple skulle skicka ut inbjudningar den 10 oktober till ett iPad mini-event. Eftersom Apple brukar sända ut inbjudningar en vecka innan har det spekulerats i att eventet blir den 17 oktober.

Ett relativt säkert tecken på att Apple börjat produkten av en ny produkt är läckor av komponenter. Det har förekommit vissa interna delar som påståtts tillhöra iPad mini sedan tidigare samt läckta prototyper, men igår kom de första bilderna ut på det stora delarna så som bak- och framsida. Det är UkrainianiPhone som säger sig ha fått tag på iPad mini-delar från källor i Asien. 9to5Mac uppmärksammar dock att bilden som påstås visa själva skärmen förmodligen visar en Kindle Fire-skärm. I övrigt verkar dock bilderna stämma väl överens med tidigare rykten.

Denna bild påstås visa två exemplar av själva skärmen, men det är förmodligen en Kindle Fire-skärm.

Om datumet för inbjudan och ovanstående komponenter är äkta återstår att se. Det råder dock liten tvekan om att Apple faktiskt kommer att släppa en iPad mini i höst, det finns så pass många rykten från olika källor att det kan anses som sannolikt.

Uppdatering 4 oktober:

Wall Street Journal hävdar nu att produktionen av iPad mini är igång, vilket stämmer väl överens med den tänkta tidsplanen. Det har tidigare förekommit tveksamma rykten om att produktionen skulle ske i Brasilien, men dessa källor hos Wall Street Journal kommer från komponenttillverkning i Asien.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.