Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

En Ipad på steroider

Då och då dyker det upp olika modifierade Apple-produkter på marknaden. Nu återuppstår mycket intressanta Modbook Pro. Det är i princip en Macbook Pro i Ipad-format med en Wacom-penna.

Det är inte första gången det kommer en surfplatta baserad på Mac OS X som inte är gjord av Apple. Modbook dök upp första gången redan före Ipad lanserats, men lades ner. Med ett nytt företag i ryggen återuppstår nu Modbook.

Modbook Pro är en platta av lite större format med rejäl prestanda och en penna från Wacom. Hårdvaran kommer från Macbook Pro 13,3-tum.

Varje enhet byggs till order och kunderna kan välja mellan ungefär samma alternativ som erbjuds i Apple Store. Den dyraste konfigurationen har alltså Intels 2,9 GHz i7-processor, 16 GB internminne och Intels HD graphics 4000. Företaget erbjuder dock andra hårddiskalternativ och erbjuder SSD-diskar med upp till 480 GB. Kunderna får välja om de vill ha ett eller två operativsystem förinstallerade. Mac OS X 10.8 och Windows 7 är vad som erbjuds.

Enheten är betydligt större än en Ipad av förklarliga skäl. Den är till exempel 2,37 cm tjock och väger 2,51 kg. Läs mer om produkten hos Modbook.

Företaget tar emot förbeställningar från amerikanska kunder med start klockan 23 ikväll. När, eller om, den kommer att skeppas utanför USA återstår att se.

Prislappen börjar på 3 499 dollar, vilket är ungefär 23 000 kronor. Första exemplaren beräknas levereras i mitten av november.

– Vi är glada att kunder äntligen får chansen att konfigurera och köpa sin egen Modbook Pro. Varje enhet är byggd till order och vi är säkra på att tiden och ansträngningen som vi lägger ner på att bygga dem kommer resultera i en rolig och produktiv produkt för våra kunder, säger Andreas E. Haas, vd för Modbook Inc i ett pressmeddelande.

Företaget erbjuder en ettårig garanti på all hårdvara och kunderna kommer att få service på ett auktoriserat servicecenter som kommer att annonseras innan Modbook Pro börjar skeppas.

Det hela påminner mycket om hur Apple arbetar, men Modbook poängterar att de inte samarbetar med Apple på något sätt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.