Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Provocerande tatuering

KRÖNIKA. En sak jag snabbt lärde mig som Apple-användare var att finna mig i hetsiga diskussioner om vad som egentligen är bäst, mac eller pc.

Vi skaffade vår första mac när jag var kanske tolv år. Minns inte exakt vilken modell det var, men jag minns fortfarande hur kul jag och min bror hade med den. Vi spelade bland annat Thinkin’ things, Villes värld och Spin doctor (den senare hittade jag för övrigt i App store nu, fantastiskt!).

När de första datorsalarna dök upp i skolan var det så klart pc som gällde. Jag lärde mig fort att hata dem, precis allt strulade. Det dröjde inte länge förrän jag krigade med alla som ville om vad som var bäst. Mac eller pc.

Argumenten kan vi väl alla vid det här laget, även om de kanske delvis behöver uppdateras. Finns inga virus till mac, grejerna fungerar direkt ur kartongen, produkterna är snyggare... Genom åren har jag flera gånger fått bevisat precis hur smidigt det är med mac. När kompisar fått spendera någon dag årligen med att installera om sina datorer, har jag knappt behövt starta om min på evigheter. Skrivare brukar fungera utan massa strul med drivrutiner. Och min dator är snygg. Det finns dessutom massa snygga tillbehör.

Jag har slutat att diskutera vad som är bäst med dem som redan bestämt sig, det finns ändå inget rätt svar. Alla får använda vad de vill, själv fortsätter jag med Apples prylar. Det fungerar ju så himla bra. För ett par år sedan tatuerade jag in ett svart äpple på min underarm. Inte för att jag älskar företaget eller för att jag är heltokig mactaliban. Nä, för mig står den där loggan för innovativ teknik som är så lätt att använda att man inte behöver läsa några manualer. Det ska bara fungera och jag tycker att det gör det.

Väldigt snart insåg jag att jag oavsiktligt gjort något väldigt provokativt. Jag jobbade på den tiden hos en Apple-återförsäljare och en dag på jobbet högg en kund tag i min arm och tryckte ner fingret i min tatuering och började skälla ut mig. “Hur kunde du göra något så här dumt?”. Inte alla reagerar så starkt som tur är. Många undrar hur mycket pengar jag fick. Inte en krona, är svaret ifall ni också undrar.

Lite skämtsamt har jag börjat bemöta folks reaktioner med att svara att jag sparat andra armen åt nästa grej ifall jag någon gång byter. Windows-loggan eller en Linux-pingvin kanske.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.