Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPhone populäraste e-postklienten

Efter att iPhone blivit den populäraste kameran på exempelvis Flickr kommer nu rapporter om att e-postklienten i Apples mobiltelefon gått om självaste Outlook som världens populäraste för att läsa och skriva e-post.

Vilken är egentligen världens populäraste e-postklient? Outlook är kanske det givna svaret med tanke på hur populär Microsofts e-postserver Exchange Server blivit de senaste åren.

Analys- och testföretaget Litmus bestämde sig för att ta reda på det och under juni månad analyserade de en miljard e-postbrev som skickats av Litmus kunder. Frågan är alltså enkel - vilken är världens populäraste e-postklient?

Redan i Februari i år kan man i Litmus statistik se att de olika typerna av e-postklienter, datorbaserade med klienter som exempelvis Outlook och Mail (Apples e-postklient i OS X), mobilbaserade som exempelvis iPhone och Android, samt webbaserade som exempelvis Gmail eller Hotmail, möttes och var i princip exakt lika populära med 33-34 procent vardera av marknaden. Men efter det har det hänt saker - redan framåt försommaren började webbmailklienternas populäritet sjunka - om än med bara ett par procent från 33 till 31 procent.

Samtidigt ökade de mobila klienternas populäritet med sju procent från 33 till 38 procent, och skrivbordsklienterna som ökade sin andel något under mars månad från 34 till 38 procent sjönk tillbaka till 33 procent igen.

I sig är detta inte helt underligt - ju fler som köper smartare mobiltelefoner, ju fler kommer också att använda e-postfunktionerna i dem, i synnerhet tack vare att Gmail, Hotmail, med flera fungerar väldigt väl i åtminstone iPhone.

En intressant mätning som Litmus också gjort är vilken e-postklient som är mest populär. Den en gång så mäktiga Outlook har ramlat ned från 37 procent 2011 till 18 procent av marknaden i årets mätning, tätt följd av Yahoo Mail som ligger på 13 procent. Apples e-postklient Mail ligger på nio procent och Hotmail på åtta procent. Extra problematiskt för Microsoft är också att av alla Outlook-användare så kör 55 procent av dem Outlook 2000 eller Outlook 2003, mjukvaror som snart är åtminstone tio år. Endast 20 procent av användarna använder Outlook 2010, som är den senaste versionen för PC-användarna.

Etta ligger enligt Litmus iPhone, som har 20 procent av marknaden för e-postklienter, vilket är en fördubbling av mängden användare jämfört med förra året.

I ljuset av detta kan vi också konstatera att Litmus mätning visar att iPad används av åtta procent av alla användare (jämfört med tre procent förra året), och Android ligger på sju procent (jämfört med två procent förra året, siffror som inkluderar både surfplattor och telefoner). Gmail ramlar in på fem procent, en minskning med en procent jämfört med 2011, vilket är en aning överraskande.

Ser man enbart till användare per mobil plattform använder 57 procent iPhone, 22 procent iPad och 20 procent Android.

Nu är detta baserat på inte helt purfärsk statistik, men för de som vill se siffror från september i år finns en annan sajt från Litmus som visar just detta. Kolla in den här.

Via MarketingLand.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.