Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bang & Olufsen släpper nytt

I dag var 99mac på besök i en Bang & Olufsenbutik för att kika på nya Beoplay A9. En väldigt snygg högtalare med imponerande ljud, men prislappen är också rejäl.

Designen påminner om deras mindre högtalare Beosound 8. Det är en stor rund högtalare, 70 centimeter i diameter, som antingen står på tre träben eller hängs på väggen. Ur lådan är högtalaren vit både fram och bak med ljusa träben, men det går att köpa till andra färger till fronten och andra ben också. Den vi fick titta på hade röd front.

Bakom frontpanelen gömmer sig en 8 tums bashögtalare, 2 stycken 3/4-tums diskanthögtalare och två 3-tums mellanregisterenheter. Varje högtalare har en egen klass D-förstärkare.

För att få ljud ur den här högtalaren finns stöd för både Airplay och dlna, men den har också en usb-port och en line-in ingång på baksidan. Står man precis vid den kan man styra den med fingrarna längs en sensor som sitter på överdelen på baksidan. Men det går också att styra den från fjärrkontrollen, en smartphone eller surfplatta.

Här visar Douglas Bell, från Bang & Olufsen, hur sensorn på baksidan fungerar.

Genom att dra fingret längs med sensorn på baksidan höjs eller sänks volymen. Genom att låta handen vila över sensorn stängs ljudet av helt. Det här kanske låter avancerat eller krångligt när det beskrivs med text så här, men det var väldigt enkelt att göra på riktigt. Beoplay A9 har fyra olika lägen om du drar fingret längs med hela sensorn så hoppar du mellan dem. Det första är för bakgrundsmusik, det andra för ett litet rum, det tredje för ett stort rum och det fjärde för fest. Drar man bara en gång åt motsatt håll kommer man tillbaka till det första läget.

När vi fick provlyssna i butiken var det inga problem att föreställa sig den här som ensam ljudkälla både för fest och lugna morgnar. Den har ett handtag på baksidan och eftersom det bara är en strömsladd som behövs är det inga problem att flytta den från rum till rum om man bor stort.

Då var det bara den där lilla detaljen med prislappen då. #Bang & Olufsen vill ha 18 000 kronor för den här skönheten och meddelar att Beoplay A9 kommer att börja levereras i november.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.