Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Även Mac mini och Retina MacBook Pro 13" påstås komma den 23 oktober

UPPDATERAD. Det blir inte bara iPad mini om en vecka, Apple kommer även att släppa 13-tumsmodellen av MacBook Pro med Retina-skärm samt uppdatera Mac mini, enligt de senaste ryktena.

Ryktena kring Apples påstådda event den 23 oktober kommer på löpande band. Eventet är i första hand avsett för "iPad mini", som den mindre modellen av iPad kommit att kallas. Det är dock inte den enda produkt Apple kommer att presentera enligt nya rykten som hävdar att även Mac mini kommer att uppdateras samt att den efterlängtade 13-tumsmodellen av MacBook Pro med Retina-skärm också släpps.

Mac mini uppdateras

Mac mini är Apples minsta stationära Mac och den har inte uppdaterats sedan juli 2011. Det finns inte så många detaljer om vad som kommer i ryktena från 9to5Mac, men det är rimligt att gissa på samma nyheter som MacBook Pro fick i somras, det vill säga Intels Ivy Brigde-plattform och USB 3.

Retina MacBook Pro 13 tum släpps

En MacBook Pro 13 tum med Retina-skärm har varit både efterlängtad och omryktad ända sedan Apple släppte 15-tumsmodellen vid WWDC i somras. Det har förekommit rykten om en mindre variant på 13 tum ända sedan dess med rapporter då och då om att den är på gång.

Enligt 9to5Mac kommer skärmen att ha en upplösning på 2 560 x 1 600 bildpunkter (samma upplösning som Apple en gång i tiden hade på sin 30-tumsskärm), att jämföras med 2880 x 1800 i 15-tumsmodellen som finns idag. Skälet till att denna modell dröjt istället för att lanseras samtidigt som 15-tummaren i somras ska vara problem med värme och batteri som det tagit tid för Apple att komma till rätta med.

9to5Mac var först ut med att påstå att denna modell skulle släppas den 23 oktober, men sedan dess har även tekniksajten AllThingsD publicerat i stor sett samma uppgifter och de brukar vara mycket träffsäkra i sina rykten.

Hos kinesiska WeiPhone.com har en medlem i forumet postat bilder på vad som påstås vara skärmen till 13-tummaren. Samma person publicerade bilder på 15-tummarens skärms strax före den släpptes, rapporterar MacRumors.

Nydesignad iMac oviss

När det kommer till Apples stationära allt-i-ett-dator iMac, som väntat längre än Mac mini på en uppdatering (sedan maj 2011), finns inte samma tydliga rykten om en lansering den 23 oktober.

Däremot har det förekommit rykten nyligen om en ny design på iMac. Bland annat har läckta komponenter och information postad hos WeiPhone.com antytt en helt ny design på iMac som är betydligt tunnare än dagens modell.

Om Apple har en ny iMac redo att lanseras är det rimligt att anta att även denna kommer att presenteras under eventet, om Apple ändå ska släppa andra uppdaterade Macar. Men här är ryktena än så länge inte lika tydliga.

Idag tisdag den 16 oktober borde inbjudan till Apples specialevent gå ut till utvalda personer och företag inom media, om Apple följer sitt tidigare beteende att skicka ut inbjudan en vecka innan.

Uppdatering 16:02:

Apple Insider skriver om en källa som påstår att nya iMac kommer att börja säljas den 24 oktober. Det är oklart om detta innebär att iMacen presenteras vid eventet den 23 oktober eller bara släpps i tysthet dagen efteråt.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.