Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny version av Skype släppt

Skype har nått upp till version 6.0 med den nya uppdateringen som släpptes i går. Stöd för Retina-skärmar är en av nyheterna liksom integration med Facebook och Microsoft Messenger.

Microsoft släppte en ny version av Skype i går för både mac och pc, rapporterar 9 to 5 mac. Skypeanvändare får nu Windows Live Messenger, Hotmail och Outlook-kontakter samlade på ett ställe. Det kommer snart att gå att ringa Microsoft Messenger-kontakter i Skype precis som man kan göra nu med Facebook.

För mac-användarna har Skype numera stöd för Retina-skärmar och stöder chatt i flera fönster.

Vad är nytt?
Integrationen med konton från Facebook och Microsoft betyder att det blir lättare att skapa ett konto på Skype. Logga in direkt med till exempel Facebook-kontot och slipp att göra ett nytt. Om du använder ett Microsoft-konto i dag är det lätt att slå ihop dem, logga bara in med Microsoft-kontot i Skype.

Nya versionen låter användarna skicka meddelande till Windows Live Messenger, Hotmail och kontakter från Outlook.com direkt från Skype.

Under de kommande veckorna ska det bli möjligt att ringa ljud- eller videosamtal till Windows Live Messenger-kontakter från Skype.

Många har frågat efter möjligheten att ha flera fönster uppe samtidigt och Skype har lyssnat. Efter att ha uppdaterat till den nya versionen finns en ny inställning där en chatt öppnas i ett eget fönster om du dubbelklickar på den. Dessutom finns nu stöd för Retina-skärmar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.