Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Phil Schiller diskuterar nya iMac

Lanseringen av nya tunna iMac visade att Apple inte bara menar allvar om att ta bort dvd-läsarna i sina datorer, utan de traditionella hårddiskarna står på tur, säger marknadschefen Phil Schiller i en intervju.

Redan när första modellen av iMac lanserades 1998 tog Apple ett stort steg när företaget lanserade en dator utan diskettstation. Apple menade att disketter var en teknik vars dagar var räknade. Några år senare visade det sig att Apple inte var helt fel ute. Nästa steg blev att lansera Macbook air utan en optisk enhet och därefter lansera en ny generation Mac mini utan dvd-läsare. Apple säljer i dag flera bärbara modeller utan ethernetuttag, och jakten på att ta bort funktioner som Apple inte anser har någon framtid fortsätter med den traditionella hårddisken som Phil Schiller ser slutet för i företagets produkter.

- Detta är exempel på teknik som håller tillbaka utvecklingen, säger Phil Schiller i en intervju med Time.

Schiller menar att den största egentliga användningen för optiska enheter som dvd-skivor är för mjukvarudistribution. Något som numera i princip uteslutande är en digital funktion över internet. Schiller menar också att blu-ray-skivor, som Steve Jobs kallade a bag of hurt, är en komplex teknik som inte fungerar så bra som Apple hade önskat. Schiller säger också att Apple inte längre får så många frågor och synpunkter på att företagets produkter inte har blu-ray-enheter inbyggda.

- Generellt sätt är det en god idé att ta bort enheter som roterar ur datorer och andra enheter. De har inbyggda svagheter då de är mekaniska enheter som går sönder ibland. De drar ström och tar plats, och utan dessa enheter kan vi skapa produkter som är mindre, lättare och som drar mindre ström, säger Phil Schiller.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.