Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Litet tangentbord utan sladd

UPPDATERAD. Apples tangentbord må vara snygga, men särskilt hållbara är de inte. När ännu ett gick sönder fick vi istället tillfälle att testa Logitechs solcellsladdade och trådlösa tangentbord K760.
[prbreak/]

Ett smalt litet tangentbord, kan det vara något? Tittar man på funktionerna så är det här tangentbordet inte alls oävet. Det är trådlöst och fungerar med din Mac, iPad och iPhone eftersom Logitech tack och lov inte kräver någon bluetooth-dongel för det här tangenbordet. Roligt är också att tangentbordet har en stor solcellspanel högst upp, vilket innebär att du aldrig behöver ladda tangentbordet med någon kabel. Faktum är att K760 inte ens har någon anslutning för en laddare.

Att skriva på K760 då? Det är en lite blandad upplevelse. Tangenterna är högre jämfört med Apples egna tangentbord, men slaglängden känns inte som den är mycket längre. Vidare så gnisslar tangenterna lite när man skriver snabbt vilket inte direkt är ett plus. Designen lämnar väl en del att önska också om man ser till det faktum att en tredjedel är en brun solcellspanel, men samtidigt kan man leva med det estetiska tillkortakommandet om man ser till att man aldrig behöver ladda eller byta några batterier i K760.

Ser man till funktionsknapparna på K760 är det samma uppsättning som Apple har på sitt lilla tangentbord, och ska man klaga på något hade det varit trevligt med ä och ö-tangenter som inte har danska och norska tecken utöver de svenska, men bortsett från det och det bitvis lite störande gnisslandet från vissa tangenter så är detta ett helt okej tangentbord för OS X och iOS.

Prislappen, runt 900 kronor, är egentligen inte så mycket att bråka om - du sparar in en mindre förmögenhet på batterier på ett par år om du inte kör med laddbara dito.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.