Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple delar ut 16,9 miljarder kronor till aktieägare

I dag börjar Apple dela ut 2,5 miljarder dollar, eller motsvarande 16,9 miljarder kronor, till sina aktieägare. Samtidigt har två höga Apple-chefer sålt stora delar av sitt aktieinnehav i företaget.

För andra gången på 17 år delar Apple ut pengar till sina aktieägare. Redan i mars i år meddelade företaget att de skulle initiera en utbetalning från sin enorma kassakista till externa aktieägare. Utbetalningen är på drygt 2,5 miljarder dollar, eller 16,9 miljarder kronor, till de som äger delar av de 935 miljoner aktier som återbetalningen berör.

Som vi har rapporterat tidigare här på 99mac har Apple börjat köpa tillbaka aktier vilket kombinerat med utbetalningarna till aktieägarna under de kommande tre åren kommer att kosta företaget 45 miljarder dollar, eller 305 miljarder kronor, rapporterar Apple Insider.

Apple-höjdare minskar sina aktieinnehav
Två av företagets högsta chefer har i dagarna sålt av delar av sina aktieinnehav i företaget. Arthur Levinson, som sitter med i Apples styrelse, sålde 7 500 aktier till ett värde av 4,2 miljoner dollar, vilket motsvarar 28,5 miljoner kronor.

Bruce Sewell som arbetar som juridisk rådgivare till företaget har också gjort affär. Först sålde han 2 438 aktier och senare ytterligare 2 700 aktier. Totalt gav det Sewell 2,8 miljoner dollar, eller drygt 19 miljoner kronor. Sewell sålde även 5 137 aktier den första november vilket genererade tre miljoner dollar, eller 20,3 miljoner kronor. Försäljningspriset per aktie ligger på 540 till 650 dollar per aktie för båda herrarna.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.