Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Projecteo visar Instagram på väggen med diabilder i miniatyr

Om en miniatyrprojektor för Instagram-bilder på fysisk film låter som något för dig kan det vara värt att kolla in Kickstarter-projektet Projecteo.

De som växte upp på åttiotalet eller tidigare kan dra sig till minnes diabildsvisningar i skolan och pysslet med att placera alla diabilderna rätt väg för att inte visas fel i projektorn. Diabilder var en gång i tiden det främsta sättet att visa bilder inför en skara medmänniskor.

Idag finns våra bilder tillgängliga globalt bara några sekunder efter att de tagits tack vare uppkopplade telefoner med kameror och populära delningstjänster som Facebook och Instagram. I denna heldigitala värld blir återgången till analog fysisk information något som klassas som retro.

Kickstarter-projektet Projecteo är en charmig hyllning till den gamla tidens diabilder, anpassad för vår nya sköna digitala värld. Produkten i detta fall är en miniatyrprojektor som visar Instagram-bilder som exponerats på klassisk 35-milimetersfilm.

En enda bildruta från filmen blir en snurra med plats för nio Instagram-bilder som placeras i ett plasthjul och därefter kan användas i den tändsticksask-stora projektorn. För att få bilder från Instagram till en Projecteo-snurra används en webbtjänst där bilderna väljs ut och beställs.

Projektorn består på insidan av ett litet kretskort, tre stycken batterier och en ljusstark lysdiod. För bäst bild rekommenderas ett mörkt rum. Batteritiden är åtta timmar.

Mint Digital heter det USA-baserade företaget som ligger bakom projektet. De har sedan tidigare erfarenhet av att bygga digitala tjänster som resulterar i fysiska produkt, som Stickygram (kylskåpsmagneter av Instagram-bilder) och Foldable.me (små figurer i kartong).

Projektet hann inte ens ligga ute på Kickstarter i 24 timmar innan målet på 18 000 dollar hade uppnåtts och passerats. I skrivande stund ligger summan på drygt 41 000 dollar från över 1 300 stödjare och det är fortfarande 29 dagar kvar.

Endast för Kickstarter - en begränsad upplaga som hyllning till diabildsprojektorn Rollei P35.

Minsta summa för att stödja projektet och beställa en miniprojektor är 25 dollar plus 5 dollar för frakt utanför USA. För 40 dollar går det att beställa en av de totalt tusen stycken specialtillverkade modeller i silver som är en hyllning till den klassiska diabildsprojektorn Rollei P35.

Priset för att beställa fler hjul och bilder är inte fastställt i dagsläget men Mint Digital utlovar att hålla nere kostnaderna så mycket de bara kan.

Projektet har som mål att kunna leverera de första beställningarna i februari nästa år.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.