Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och HTC måste dela med sig till Samsung

Tidigare i november bad Samsung domstolen att tvinga Apple att visa upp sitt licensavtal med HTC. Domare Paul S. Grewal gick med på det i dag.

Samsung vill ha avtalet för att kunna besluta om de ska ta några av sina produkter från butikerna sedan Apple i augusti vann miljarder i skadestånd av företaget. Om Apple licensierat några av sina patent rörande unika användargränssnitt menar Samsung att de uppenbarligen är okej med att konkurrenter använder deras teknik så länge som de får pengar.

Apples advokater har tidigare gått med på att dela med sig av en version av avtalet som inte har mer de finansiella villkoren. Samsung menar att licenserna som HTC betalar indikerar hur mycket efterfrågan det finns från konsumenterna för funktionerna som patenten gäller. Domaren Grewal skriver att han är “mer än lite skeptisk” till Samsungs argument, men han beordrar ändå Apple att lämna över avtalet.

Detaljerna i avtalet kommer däremot inte att offentliggöras i och med detta. Det lämnas nämligen över bara till Samsungs advokater.

Nästa domstolsdatum mellan Samsung och Apple är bokat till den 6 december.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.