Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google utvecklar alternativ till Apples Airplay

Youtube lanserade nyligen en Airplay-liknande tjänst för Google TV och Android-enheter. Men Google planerar att utveckla tjänsten längre och vill kunna erbjuda ett alternativ som med öppen källkod tar upp kampen med Apples teknik Airplay.

Förra veckan lanserade Youtube en tjänst som låter användarna skicka video mellan Androidbaserade telefoner och Google TV-enheter. Men det här är bara första steget enligt information som sajten Gigacom fått från Googles produktchef Timbo Drayson.

Google hoppas kunna släppa den nya tekniken till flera enheter och mjukvaruleverantörer. Googles variant bygger på öppen källkod till skillnad från Apples Airplay.

I somras visade Google upp Nexus Q, en tjänst som Androidenheter automatiskt upptäckte när de var på samma nätverk. Tyvärr lades den ner innan den ens lanserades. Ipad- och Iphoneanvändare har kunnat skicka data till Apple TV utan att behöva göra några inställningar under en längre tid och är antagligen en av de större anledningarna till att Apple TV säljer så bra, skriver Gigacom. Under 2012 sålde Apple 5,3 miljoner enheter. Gigacom menar att en Airplay-liknande tjänst kan vara vad som saknas för att Android ska kunna tävla på riktigt med Ipad.

Se mer om tjänsten på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.