Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Försäljningssiffror för mobiler visar inte hela bilden

Sajten Tenfingercrunch har spännande siffror för Android och IOS som visar att det är dumt att bara jämföra försäljningssiffror om man vill förstå hur plattformarna används.

Ofta jämför man produkters marknadsandelar för att se vem som är störst. Michael Bartholomew på thenfingercrunch.com tycker det är viktigare hur det ser ut i verkliga världen och redovisar intressanta siffror för hur marknadsandelarna hänger ihop med hur respektive plattform används.

Sålda enheter (%)

Plattform

Globalt

USA

Android

75

52,5

IOS

14,9

34,3

Marginal

60,1

19,2

Tittar man bara på försäljningssiffrorna syns det tydligt att Android slår IOS både i USA och globalt.

Marknadsandel på nätet (%)

Plattform

Globalt

USA

Android

21

28,6

IOS

65,1

67,1

Marginal

44,1

38,5

Ser man på hur plattformarna står sig mot varandra när man jämför internetanvändning visar sig en helt annan bild. Android leder försäljningen av nya enheter, men IOS äger marknadsandelarna både globalt och i USA när det gäller internetuppkoppling. IOS-användare är 15,6 gånger mer benägna än Android-användare att surfa från sina enheter globalt och 3,6 gånger mer i USA.

Försäljning under Black Friday (%)

Plattform

USA

Android

5,5

IOS

18,7

Marginal

13,2

Försäljningssiffrorna för den stora readagen i USA visar att köp gjorda via en IOS-enhet var 3,4 gånger vanligare än från en Android-enhet.

Slutsatsen är att Android-enheter säljer bättre, men IOS-användarna surfar mer och handlar oftare från sina enheter. Det är alltså dumt att bara fokusera på försäljningssiffrorna om man vill nå ut till mobilanvändarna, skriver Bartholomew.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.