Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples vinst i kontext

När Apple släppte sin kvartalsrapport i slutet av oktober kom mycket negativa reaktioner. Företaget nådde inte upp till den förväntade vinsten, sålde färre Ipads än väntat och marginalerna minskade. Men tittar man på siffrorna i rätt kontext ser det allt annat än dåligt ut.

Sajten Statista har sammanställt Apples siffror med några andra teknikföretag och fått fram en intressant bild.

Apple avslutade räkenskapsåret 2012 med en rekordvinst på 41,7 miljarder dollar från 156,5 miljarder i intäkter. I svenska kronor blir det omkring 280 miljarder i vinst och intäkterna blir omkring 1,04 biljoner.

Exakt hur stora de talen är syns tydligast om man jämför med resultaten från Apples konkurrenter.

  • Från oktober 2011 till september 2012 var den kombinerade nettovinsten från Microsoft, Google, Ebay, Yahoo, Facebook och Amazon 34,4 miljarder dollar. Apple ensamt gjorde en vinst på ytterligare 7 miljarder dollar.

  • Under samma period tjänade Dell, Asus, Intel, Acer, IBM, Lenovo och HP, alltså nästan hela pc-industrin, 19,3 miljarder dollar mindre. Man kan också säga att de drog in mindre än hälften av Apples vinst.

Apple är fortfarande ett av världens mest värdefulla företag på börsen. Trots den senaste nedgången gör de fortfarande en otrolig vinst.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.