Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

BeOS-veteran rekryterad till Yahoo

En av upphovsmännen bakom det klassiska operativsystemet BeOS har nu börjat arbeta med mobila lösningar på Yahoo. Benoit Schillings kommer närmast från Facebook.

För de som minns sitt BeOS så kanske namnet Benoit Schillings låter bekant. Han var en av upphovsmännen bakom operativsystemet, och nu har han rekryterats till Yahoo för att arbeta med företagets satsningar på mobila plattformar.

Efter hans tid på Be, företaget bakom BeOS, så Schillings till Openwave, Trolltech, och senare också Nokia efter att företaget köpte just Trolltech. Senast kommer Schillings från Facebook.

Benoit Schillings började på Be 1991 efter att han träffat Jean-Louis Gassé på Apple Expo i Paris föregående år. Gassé hade precis startat Be efter att han tvingats lämna Apple och Schillings blev den andre utvecklaren som började på Be. Benoit Schillings låg bland annat bakom det första filsystemet i BeOS, OFS, grafiksystemet och olika ramverk som exempelvis Interface kit och Application kit i Beos

Läs gärna mer om BeOS i vår stora artikel om operativsystemet.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.