Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft i konflikt med Apple över App Store-intäkter

Det vore inte en bra vecka utan en rejäl fajt mellan Microsoft och Apple. De två giganterna har surnat till på varandra då Microsoft vill ge Apple en mindre del än de 30 procent som normalt sett tillfaller Apple för köp från eller via App Store.

Microsofts molnlagringstjänst Skydrive har en applikation för IOS som distribueras via App Store. I applikationen kan man anmäla sig och skaffa ett konto, vilket räknas som ett köp genom applikationen och därmed ska 30 procent av intäkterna gå till Apple. Inga konstigheter så långt, förutom att Microsoft inte har någon lust att betala Apple pengarna som de genom avtalet för App store har rätt till, skriver The Verge.

Ett problem för Microsoft är att om en kund anmäler sig till Skydrive via IOS-applikationen och sedan byter plattform till Android eller Windows phone så har Apple fortfarande rätt till 30 procent av intäkterna från den användaren, vilket Microsoft inte anser vara acceptabelt.

Applikationen för Skydrive har inte uppdaterats sedan i juni och saknar bland annat stöd för den större skärmen i Iphone 5. Microsoft har försökt förhandla med Apple genom att föreslå att ta bort alla abonnemangsfunktioner i den nya IOS-versionen av Skydrive-applikationen, med vilka en användare exempelvis kan köpa mer lagringsutrymme via applikationen, men Apple har än så länge inte vikt sig en millimeter i frågan.

Enligt The Next Web har Apple även stoppat tredjepartsapplikationer som exempelvis Cloudmusic for Skydrive, som delvis bygger på Microsofts molnlagringstjänst och vill in i App Store.

Som vi skrev om igår på 99mac så har det börjat dyka upp referenser till Microsoft Office för IOS, men enligt All Things D så är applikationspaketet försenat av samma anledning som den nya versionen av Skydrive-applikationen, nämligen att Apple vill ha 30 procent av intäkterna från den prenumerationsmodell som krävs för att kunna redigera dokument i IOS-versionen av Microsoft Office.

Tidigare har Apples benhårda hållning i frågan drabbat exempelvis Dropbox som fick ta bort möjligheten att teckna ett konto med mer än två gigabyte lagringsyta via sin IOS-applikation.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.