Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det bästa i App Store 2012

Det är den där tiden på året då alla tittar i backspegeln och nostalgiskt sammanfattar året i listor av alla dess slag. Apple är inget undantag och de har samlat ihop det bästa från App Store.

Det här betyder att du har chansen att gå igenom deras tips för att se vad du kan ha missat för bra appar och spel. En del har dessutom sänkta priser nu för att fira att de nominerats.

Apple har utsett musikappen Figure som gjorts av svenska Propellerhead och Rayman Jungle Run till årets app och årets spel.

Bland nykomlingarna under året har Airbnb och Super Hexagon blivit utvalda. Airbnb är tjänsten som låter dig hitta boende runt om i världen som andra privatpersoner hyr ut. Super Hexagon är ett spel som verkar mycket lovande. Recensionerna pratar om att det är som gjort för mobiler och att musiken är riktigt bra.

Apple har också valt ut appar till en kategori för småspel, "Casual Games". Här listar de sex spel från 2012. Catapult King, Shark Dash, finska Rovio har fått med Bad Piggies, Supermagical, Super Monsters Ate My Condo! och svenskutvecklade Ruzzle.

Det finns också en kategori för omvälvande tjänster, "Disruptive Services". Där hittar vi svenskar i toppen med Izettle, Wrapp, Freebee och Pointcloud Browser sedan kommer norska Fribi och en app från booking.com.

Bland de nyskapande spelen har Apple valt ut Microsofts Tentacles: Enter the Dolphin, Slingshot Racing, Outwitters, Hero Academy, Puzzle Craft och Call of Snakes.

Bland alla foto- och filmappar har följande blivit utvalda från 2012. HMs Monki Mi, Apples egna Iphoto, Cinemagram, Game Your Video, Groupshot och Vyclone.

I Apples lista hittar vi också kategorin "Fun Runners" och där finns Ski Safari, Activisions Pitfall, Punch Quest, Agent Dash, svenska Granny Smith och Totem Runner med.

Intuitiva appar har också utsetts och Clear, Languages, Flipboard, Weathercube, Prismatic och Any.do to-do list finns med.

Bland retrospelen finns New Star Soccer, Mikey Shorts, Alien Breed, Activision Anthology, 10000000 och Warner Bros Midway Arcade med.

Appar att upptäcka tillsammans med vänner är en kategori där Apple utsett Pinterest, Fancy, Tumblr, We Heart It, Pose och Showyou.

Det finns också en kategori "Showpiece Games" där spelutvecklarna EA Games, Chillingo och Namco finns med på listan. Den ser ut så här: Need For Speed Most Wanted, The World Ends With You: Solo Remix, CSR Racing, Orc: Vengeance, Sky Gamblers: Air Supremacy och Air Mail.

Slutligen finns dolda pärlor för appar och spel. Bland apparna har de här utmärkt sig: svenska Strøssel, Whosampled, Partly Cloudy, Itranslate Voice, Endomondo Sports Tracker Pro och VSCO Cam. I kategorin för spel finns Nihilumbra, The Sandbox, Triple Town, Sir Benfro's Brilliant Balloon, Capcoms Ghost Trick: Phantom Detective och Wizorb.

Alla apparna ner hit kostar tillsammans 491 kronor. Om du skulle vilja testa alla så vet du hur djup plånbok du behöver.

Betaltoppen för 2012:

  1. Angry Birds Space

  2. Camera+

  3. Week Calendar

  4. Draw Something

  5. Where's My Water

  6. Min Kalender

  7. Sleep Cycle Alarm Clock

  8. Angry Birds Star Wars

  9. Fiffiga Frun

  10. GPS Navigation 2

Finska Rovio har med flera appar på betaltoppen som är längre än vad vi listar här. Fiffiga Frun på plats nio är svenskutvecklad och fullmatad med husmorstips.

Gratistoppen 2012:

  1. Ruzzle

  2. Youtube

  3. Instagram

  4. Quizkampen

  5. Draw Something Free

  6. Facebook

  7. Spotify

  8. yr.no

  9. SF Bio

  10. Subway Surfers

Här toppar svenska Ruzzle som från början hette Rumble. Mag Interactive står bakom en app som haft ett mycket bra år av den här listan att döma. Quizkampen är också en svensk app liksom SF Bio. Spotify behöver väl inte nämnas, de började också i Sverige. Norska vädertjänsten yr.no har tagit näst sista platsen på topp tio-listan. Tionde platsen har danska spelutvecklarna Kiloo med Subway Surfers.

Bästsäljare 2012:

  1. Badoo

  2. Dragonvale

  3. Clash of Clans

  4. Slotomania – Slot Machines

  5. Ruzzle

  6. Tap Paradise Cove

  7. The Simpsons: Tapped Out

  8. Hay Day

  9. Quizkampen

  10. Lords & Knights

Vad tycker ni? Saknas det något? Vad var bäst 2012?

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.