Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lego-robot får stöd för IOS

Legos robotsystem Mindstorms får sig en uppdatering med mobil utveckling i åtanke. EV3 som systemet heter har en kontrollenhet som är baserad på Linux och är numera kompatibel med så väl IOS som Android rätt ur lådan.

Lego har ett system för att bygga egna leksaker som man kan programmera att göra olika saker som heter Mindstorms. Tidigare har användare varit hänvisade till datorn för att programmera sina byggsatser, men med EV3 som kommer under 2013 finns inbyggt stöd för Android och IOS.

Lego Mindstorms EV3s kontrollenhet har fått en Arm9-processor, 16 megabyte flashbaserad lagring och 64 megabyte ram-minne. Det finns en expansionsplats för sd-kort. Den förra generationens kontrollenhet hade en Arm7-processor och det gick inte att utöka lagringsutrymmet. Precis som tidigare kan flera klossar kopplas ihop, numera fyra istället för tre.

Tillsammans med Autodesk släpper Lego också ett nytt 3d-instruktionsprogram som låter användarna zooma in och rotera bygginstruktioner. Enligt The Verge baseras mjukvaran på Autodesks existerande Inventor Publisher.

Engadget som också rapporterat om EV3 skriver att det finns en inbyggd infraröd sensor som till exempel ska möjliggöra att robotar kan följa andra rörliga objekt, eller människor runt i rummet.

När kan du lägga vantarna på det här undrar du så klart? Under andra halvan av 2013 släpps systemet fritt i världen och kostar från 350 dollar, eller omkring 2 500 kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.