Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple på krigsstigen mot bluffappar

Företaget ändrar reglerna för hur utvecklare får uppdatera skärmdumparna till sina appar i App Store för att komma till rätta med fejkapparna som börjat dyka upp.

Tidigare har utvecklare kunnat skicka in vilken simpel app som helst, få den godkänd och sedan ändra skärmdumparna i App Store för att få sin app att se ut som någon annan populär app. Vi har sett exempel på detta tidigare med appen Mooncraft som låtsades vara att spel likt Minecraft, men som inte alls hade något gemensamt med originalspelet när man väl köpt och laddat hem det.

Apple har satt ner foten och säger nu att skärmdumparna som godkänts tillsammans med appen är låsta tills dess att utvecklaren skickar in en uppdatering för godkännande.

Med start den 9 januari kommer skärmdumpar att vara låsta i Itunes Connect när din app blivit godkänd. Nya skärmdumpar kan laddas upp när du laddar upp en uppdatering till en existerande app eller en helt ny. För mer information om hur man sparar och använder skärmdumpar, läs i Xcodes användarguide.

Det här sätter möjligen käppar i hjulen för legitima utvecklare som vill uppdatera sina skärmdumpar för att visa upp en funktion eller annat på ett bättre sätt. Det här är alltså ännu ett exempel när några få personers dåliga beteende drabbar ett helt community.

Men för slutanvändarna är det här bara en fördel eftersom man får vad man ser. Åtminstone tills det dyker upp nått nytt sätt att luras på.

Läs Apples meddelande här.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.