Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt stryktåligt från Jabra

Från danska Jabra kommer nu tre nya hörlurar med stöd för Dolby Digital Plus. Bygelmodellerna Jabra Revo kommer både med eller utan sladd. In-ear-varianten heter Jabra Vox.

De nya hörlurarna ska vara extra stryktåliga och är designade för att kunna användas bekvämt hela dagen. Dolby-tekniken skapar enligt Jabra en rikare och fylligare ljudbild och "ger nytt liv, extra djup och dimension till musiken". De trådlösa Revo-lurarna är de första i världen med stöd för tekniken.

Revo-modellerna har aluminiumram, gångjärn i stål och en "okrossbar vadderad huvudbygel". Öronkuddarna är mjuka och formar sig efter huvudet för att sitta bekvämt. Modellen med sladd har en 3,5 milimeters plugg på varje sida så man kan seriekoppla dem ifall flera personer vill lyssna samtidigt. De trådlösa lurarna ansluts via bluetooth eller nfc och har en speltid på upp till 12 timmar.

– Hörlurar utsätts i dag för en hel del slitage. Användarna vill därför att de ska kunna klara att användas i stort sett överallt och under hela dagen. Jabras hörlurar har testats till det yttersta. De har genomgått falltester, böjtester, viktester, smutsats ner och mycket mer därtill. De här hörlurarna är byggda för att hålla, utan att användarna behöver offra vare sig stil eller ljudkvalitet, säger John Bäckström, nordisk försäljningschef på Jabra i ett pressmeddelande.
<div style="float:right;padding-right:10px;padding-bottom:10px;">

</div>

In-ear-lurarna Vox har trasselfri sladd och specialdesignade pluggar som Jabra kallar för Colorcore Eargels för bättre komfort och ljud.

Jabra har också tagit fram appen Sound App för smarta mobiler och plattor med IOS eller Android i samarbete med Dolby Laboratories. Med appen kan man justera ljudet i sina lurar med en grafisk equalizer. Den kommer att finnas tillgänglig inom kort från App Store och Android Market. Appen är gratis för Revo- och Vox-ägare, men kan köpas till övriga lurar från Jabra.

Lite rekommenderade priser då. De trådlösa Revo kostar 2 200 kronor och finns i svart, med sladd kostar de 1 700 kronor och finns då i vitt också. Jabra Vox landar på 900 kronor i svart. Säljstart är månadsskiftet mellan februari och mars i år.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.