Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone säljer bättre än Samsung Galaxy

Huruvida Iphone 5 säljer bra eller inte återstår ännu att se, men fram tills nu har Apples olika Iphone-modeller sålt betydligt bättre än Samsungs Galaxy-modeller.

De senaste veckornas spekulationer om huruvida Iphone 5 säljer bra eller inte har skickat Apples aktiekurs i en bitvis ganska brant dykning. Men en titt på hur pass väl Iphone sålt jämfört med den störste konkurrenten Samsung Galaxy i dess olika inkarnationer visar att Iphone står sig väl mot konkurrensen.

Analysföretaget Raymond James kombinerade egna undersökningar med de försäljningssiffror som offentliggjorts av Apple och Samsung sedan september 2010 och de visar tydligt att Iphone 4, Iphone 4S och Iphone 5 tillsammans sålts i närmare 100 miljoner exemplar fler än Samsungs Galaxy S1, Galaxy S2, Galaxy S3, Note och Note 2 tillsammans.

Raymond James siffror pekar också på att Iphone 4S fortfarande säljer väldigt bra, cirka 90 miljoner sålda exemplar fram till december 2012, medan Iphone 5 gått från noll vid lanseringen till drygt 40 miljoner sålda exemplar i december 2012. Gamla Iphone 4 fortsätter också att sälja och fram till december förra året hade närmare 85 miljoner exemplar sålts.

Sedan september 2010 har Apple sålt 219 miljoner mobiltelefoner, vilket är att jämföra med Samsungs 131 miljoner sålda mobiltelefoner.

Analytikern Tavis McCourt på företaget Raymond James säger till CNET att han tror att Apple i själva verket utökat försprånget till Samsung under de sista tolv månaderna, men han tror också att Apple fått lite hårdare konkurrens i och med Samsungs lansering av Galaxy S3, som enligt Samsung själva sålts i 40 miljoner exemplar av de drygt 100 miljoner Galaxy-telefoner som sålts totalt sett.

Viktigt är dock att notera att vi ännu inte vet de verkliga försäljningssiffrorna för Iphone för det sista så viktiga kvartalet 2012 då julhandeln normalt sett innebär ett enormt uppsving i försäljningen av bland annat mobiltelefoner. I Apples fall får vi reda på hur det gått när de presenterar sin kvartalsrapport den 23 januari.

Skriven av
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.