Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bahnhof erbjuder SVT-spärr för sina bredbandskunder

Nyheten om att Radiotjänst nu kan kräva ägare av surfplattor som Ipad och vanliga datorer på pengar för radio- och tv-licensen väckte ett ramaskri bland medlemmarna på 99mac. Internetleverantören Bahnhof har nu tagit fram en lösning för oroliga kunder, där de enkelt kan spärra tillgången till SVTPlay via sitt bredband.

Bahnhof inför nu en spärr i sitt bredbandsnät kallad TV Stopper som gör att kunder som är oroliga för att Radiotjänst ska kräva dem på tv-licensavgift om de inte äger någon tv och inte ser på SVT-program via webbtjänsten Svt Play kan aktivera tjänsten och på så sätt komma undan licensavgiften.

Ett intyg (exempel här) produceras i det ögonblick kunden aktiverar tjänsten som sedan kan skickas till Radiotjänst. Bahnhof är noga med att understryka att TV Stopper inte på något sätt är juridiskt prövad och inte är någon garanti för licensfrihet:

- Det här är vad vi kan göra. Vi kan se till att en kund med en viss ip-adress inte kommer åt Public Service-kanalerna, och vi kan vara tillräckligt säkra på att tekniken fungerar för att utfärda ett intyg om det. Men på samma sätt som man kan gå hem till grannen och se på tv kan man antagligen ta sig runt även den här spärren, men då är det upp till individens eget samvete, säger #Jon Karlung, vd på #Bahnhof.

Tjänsten TV Stopper är gratis för alla Bahnhof-kunder. Läs mer om tjänsten här.

Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.