Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny version av Facebook till IOS

I går släpptes Facebook 5.4 till IOS. Nytt är möjligheten att spela in ljud och skicka till vänner. Det går också att spela in videoklipp och ladda upp till statusuppdateringar.

Det är i privata meddelanden som du kan skicka med ljudinspelningar. Genom att trycka på plus-knappen får du fram menyn för att lägga till ett foto, ta en bild, lägga till emoji-ikoner eller skapa en ljudinspelning. För att spela in håller du inspelningsknappen nere under tiden som du pratar. Ljudfilen skickas när du släpper knappen och kan sedan spelas upp inne i konversationen. För att avbryta en inspelning drar du med fingret åt höger eller vänster istället för att släppa knappen. Då dyker en röd textruta upp längst upp som meddelar att inspelningen avbryts. Ljudfilerna går också att lyssna på Facebooks vanliga sajt.

Till vänster: Välj mikrofonen för att spela in ett ljudmeddelande. Mitten: Tryck och håll ner för att spela in. Höger: Så här ser det ut när mottagaren får en notis.

Till vänster syns hur det ser ut för den som skickar meddelanden, allt blir blått. Den som tar emot däremot, får se allt i lila.

För att spela in video till ett statusmeddelande trycker du på kamera-knappen och väljer sedan kamera-knappen igen. Där går det numera att välja mellan att ta foton eller att filma. När du är klar får du välja videon och kan sedan skriva något till den.

Facebook har också förbättrat "Nearby"-fliken. Det finns en inbyggd karta som visar "favoritplatser" i närheten. Precis som Apples kartor, finns kontroller längst ner för att hitta din plats på kartan eller gömma/visa en lista med resultat. Knappen längst upp låter dig söka efter platser via olika kategorier som kaffe, hotell eller shopping. Om du drar runt i kartan dyker en liten knapp upp för att söka i det nya området.

Så här skriver Facebook om nyheterna i App Store:

What's New in Version 5.4
Share your moments with voice messages and video recordings right in the app.
• Send voice messages when you have more to say
• Record and share videos right from the app
• Share and connect with your favorite places using the improved Nearby tab

Här är länken för att ladda hem nya versionen.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.