Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

90 kronor per månad för Office via molnet

Microsoft har nu lanserat Office som molntjänst. Office 365 är namnet och för 90 kronor per månad, eller 899 kronor per år, kan man installera Office för OS X på upp till fem enheter.

Att kalla Office 365 för en molntjänst är kanske att ta i. Det hela är snarare en prenumeration på Office-paketet där du laddar ned programvaran från internet och sedan betalar per månad eller år. Betalar man årsvis och väljer Home Premium-paketet sparar man motsvarande två månadskostnader, 180 kronor per år.

I priset ingår 20 gigabyte lagringsyta hos Microsofts lagringstjänst Skydrive och för oss macanvändare är det fortfarande Office 2011 som gäller där Word, Excel, Powerpoint och Outlook ingår om man köper det via Office 365. 60 minuter samtal per månad via Skype ingår också i månadskostnaden.

Priset inkluderar fem enheter, och om du är OS X- och IOS-användare innebär det i dagsläget fem datorer där systemkraven är de samma som för vanliga Office 2011, det vill säga minst Mac OS X 10.5.8, en Intel-processor och en gigabyte internminne eller mer.

Detta ingår

Tittar man lite på vad som ingår i Office 365 för oss macanvändare jämfört med exempelvis Office 2011 för hemanvändare får man Outlook, möjligheten att köra programpaketet på fem datorer, lagring i Skydrive och 60 minuter Skype-samtal.

Företagsversionen är samma sak, fast där ingår också Outlook. Prislappen på
Office 2011 för hemanvändare ligger på cirka en tusenlapp och någon hundralapp till om man vill kunna installera det på tre datorer. Företagsversionen kostar cirka 2 000 kronor och får installeras på en dator.

Med Office 365 kan man för 899 kronor per år köra motsvarande företagspaketet på upp till fem datorer i hemmet, och nästa stora version av Office för mac som sägs komma nästa år, ingår i priset eftersom du abonnerar på en tjänst och inte köper en produkt i en kartong.

Microsoft har ännu inte pratat om Office för IOS, men om de följer sin egna prissättning för andra mobila enheter så kommer det att ingå i abonnemangsavgiften och en installation på exempelvis en Ipad kommer att ta upp en av de fem enheterna du installerat Office på.

Mer information om Office 365 finns på Microsofts hemsida.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.