Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Simcity för mac lanseras efter pc-versionen

Väntar du på Simcity för OS X? Då får du vänta ett tag till, eftersom utvecklarna bakom spelet lanserar pc-versionen i början på mars. Därefter kommer OS X-versionen lanseras.

Den sjätte delen av det klassiska spelet #Simcity står för dörren. Spelet designades av Will Wright och lanserades första gången 1989, och sedan dess har flera uppföljare släppts för både MacOS och Mac OS X, men endast för PowerPC-plattformen. Undantaget är en Windows-version av SimCity 2000 som buntats in en programvara för att kunna köras i OS X på Intel-plattformen.

Sedan dess har det släppts en rad uppföljare och versioner till flera olika plattformar. I början på mars släpps den sjätte delen där spelare kan samarbeta eller tävla mot varandra i att bygga virtuella städer och all infrastruktur som krävs för att invånare, butiker, kontor, vägar, kommunala transportmedel och fabriker ska växa och må bra.

I början på mars släpps den helt nya versionen av Electronic Arts till pc och på hemsidan för spelet skriver EA att en version för OS X släpps under våren 2013, utan att ange ett specifikt datum. Anledningen till förseningen är att Simcity för OS X inte är en porterad från Windows, utan ett ny version utvecklad från grunden för OS X.

Mac-versionen av Simcity kommer endast att vara tillgänglig som en nedladdning över internet och inte i kartong i butik. Gissningsvis siktar EA på att sälja spelet via Origin-plattformen som nyligen släppts i en alphaversion för OS X.

När Simcity för OS X och pc är släppta kommer spelare på båda plattformarna att kunna spela mot varandra.

Systemkraven för Simcity på OS X kräver minst OS X 10.6.8 och en Intel Core 2-processor.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.