Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Åtskilliga intrångsförsök

Twitter hackat – kvarts miljon drabbade

Under den senaste veckan har det sociala medieföretaget Twitter drabbats av åtskilliga intrångsförsök. En kvarts miljon användarkonton kan ha drabbats.

Om du tillhör en av de Twitter-användare som i veckan fick ett brev via e-post från #Twitter om att ditt konto kan ha drabbats av någon form av intrång är du inte ensam. Twitter avslöjar nu via sin egen blogg att upp till en kvarts miljon medlemmar fått sina konton exponerade via en sofistikerad attack mot företagets infrastruktur.

Twitter skriver på sin blogg att de upptäckte åtminstone en attack medan den pågick och lyckades stoppa den inom ett par minuter. Företaget menar att intrånget inte genomfördes av amatörer utan att det handlade om ett metodiskt och sofistikerat arbete. Twitter har anmält händelsen till amerikanska myndigheter och kommer också att överlämna all information till dessa för att få händelsen utredd ytterligare.

Tidigare i veckan avslöjades att den amerikanska dagstidningen The New York Times utsatts för ett fyra månader långt intrång där samtliga användares lösenord och e-post till medarbetare med kopplingar till Kina stals. Bland annat Dagens Nyheter rapporterade.

Vem som ligger bakom intrånget mot Twitter är ännu oklart, men tills vidare rekommenderas alla som har ett konto att byta sitt lösenord och se över vilka applikationer och webbsajter som har tillgång till användaruppgifterna.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.