Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Envisa rykten fortsätter

Iwatch med böjbart glas

Ryktena om en klocka från Apple har kommit och gått under flera år. Nu kommer nya rapporter från bland annat The New York Times och från en tidigare anställd hos Apple.

Dick Tracy, Kommissarie Gadget och James Bond har alla haft en klocka som också är en dator, kommunikationsradio, karta eller tv. Det skriver Nick Bilton i en artikel i The New York Times. Han menar att man på Inifinite Loop i Cupertino arbetar med att ta fram en #klocka med böjbart glas. Apple har redan banat vägen för en sådan typ av produkt med sin Ipod Nano med tillhörande armband.

Det här är inte första gången rykten dyker upp om den här klockan, till och med Bilton har skrivit om det förr. I december 2011 skrev han att en liten grupp arbetade med att ta fram koncept och prototyper. En av idéerna som de arbetade med gällde en Ipod med böjbart glas som böjer sig runt handleden. Man skulle kunna kommunicera via Siri, Apples röstassistent.

Det kom lösa rykten i december om att Apple samarbetade med Intel kring en Bluetooth-klocka. Apples anställde nummer 66 som också grundade arbetsgruppen kring gränssnitt, Bruce Tognazzini, skrev i slutet på förra veckan en intressant artikel om potentialen för en klocka att "ha en djupgående inverkan på våra liv och Apples framgångar." Tognazzini menar att en #Iwatch skulle fylla att gapande hål i Apples ekosystem. Hans artikel är klart läsvärd.

Företaget Corning som gör Gorilla glas, det slitstarka glaset som används i bland annat Iphone, har tagit fram ett nytt flexibelt glas de kallar för Willow glas (willow betyder vide på svenska). Nick Bilton frågar vd:n Pete Bocko om glaset skulle kunna spela en roll i en klocka från Apple.

"Du kan absolut böja glaset runt ett cylindriskt objekt och det skulle kunna vara en persons handled", sa Pete Bocko. "Om jag precis nu försökte göra något som ser ut som en klocka, skulle det kunna göras med vårt flexibla glas." Men Bocko sa att det skulle krävas riktig ingenjörskonst för att göra en böjbar enhet. "Den mänskliga kroppen rör sig på oförutsägbara vis. Det är en av de tuffaste mekaniska utmaningarna."

Det finns tyvärr inga hänvisningar till när en sådan här klocka skulle kunna släppas på marknaden. Den som väntar på något gott...

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.