Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Tangent Fjord – fyrkantig på många sätt

Apple-anhängare har en förkärlek för kubformade produkter. Ministereon Tangent Fjord har onekligen en snygg design, men håller den hela vägen?

Det inte tu tal om något annat – Tangent Fjord är snygg. Det är i grund och botten en stereoanläggning i minimalistiskt format där den enda fysiska knappen på enheten är strömknappen ovanpå – alla andra knappar är touchknappar som är snygga, men som ibland tar tid på sig att reagera.

Infälld i frontpanelen finns en cd-spelare, och på sidorna sitter högtalarna. Det finns en radio inbyggd och enheten har en liten skärm för information som klockslag, radiostation du lyssnar på och så vidare.

Tangent Fjord är gjord för att hänga på väggen i köket eller att ha i sovrummet, och som en extra bonus finns också en kontakt för Iphone och Ipod. Problemet är bara att det är den gamla 30-pinnarsanslutningen och inte den nyare Lightning-kontakten.

Vill man inte nyttja Apples dyra och ganska fula adapter mellan de två anslutningstyperna finns det en vanlig ljudingång av modell 3,5 millimeter. En kortare kabel för den anslutningen medföljer också.

Ljud

Det krävs lite trixande för att få till ljudet, men det går att få Tangent Fjord att låta ganska bra. Där produkten lider är när det gäller ljud i de lägre frekvensbanden, det vill säga basljud, som knappt hörs förrän man drar upp volymen ganska högt. Vi testar Walking Wounded med Everything But The Girl från plattan med samma namn som är en låt med mycket bas och den låter ganska mesig i de lägre frekvenserna medan mellanregister och diskant låter helt okej. Depeche Modes Enjoy the silence från klassiska Violator låter bättre då den är en mer traditionell poplåt. Båda testlåtarna spelades för övrigt från en Iphone 5 via ljudkabeln och båda är rippade från cd i AAC-formatet (256 kb/s).

Summering

Tangent Fjord är ganska snygg, ganska trevlig och överlag hade det varit en vinnare om det inte vore för den gamla 30-pinnars Ipod-kontakten. Fjärrkontrollen känns som en desperat efterhandskontruktion, som om någon glömt bort att beställa den och tvingats ta vad som fanns tillgängligt för den känns verkligen inte genomarbetad.

Prislappen ligger på strax under 4 000 kronor och för det priset kräver vi lite mer för att Tangent Fjord som helhet ska kännas som ett givet köp.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.