Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rekordmånga bidrag

Intresset för Webkit ökar

Webkit är en viktig komponent i en rad olika webbläsare, Safari och Chrome exempelvis. Allt fler företag bidrar nu till utvecklingen av denna viktiga komponent.

Apple påbörjade utvecklingen av #Webkit i juni 2001 och valde att släppa källkoden till Webkit fri som #opensource fyra år senare.

Apples engagemang i Webkit är fortsatt stort, men 2009 passerade Google och blev den mest aktiva utvecklaren, drygt ett år efter att de släppt sin webbläsare Chrome i en första version. En rad andra företag som Blackberry (tidigare Research In Motion), Samsung, Intel och Adobe har i snabb takt börjat bidra mer till utvecklingen av Webkit.

Nokia var tidigare en stor bidragande faktor till Webkit, men efter att bolaget gått över till Windows Phone i alla sina produkter har engagemanget upphört. Detta till trots är det fler företag än någonsin som bidrar med kod till Webkit.

Websajten Techcrunch har en intressant rapport om vilka som bidrar till Webkit som kan rekommenderas som vidare läsning. Projektets egna hemsida har också mer information tillgänglig för den som är intresserad av ämnet.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.