Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xbox-skapare tycker till

Apple TV pekas ut som framtidens spelkonsol

Nat Brown var en av personerna som tog fram den första Xbox-konsolen och senare sålde idén till Microsoft. Numera utvecklar han appar för IOS och i en bloggpost dömer han ut Xbox till förmån för Apple TV.

Nat Brown var en av personerna som utvecklade det som skulle bli Xbox. Han arbetade på Microsoft i nio år och hoppade av 1999 för att starta eget. Tillsammans med sina kompanjoner utvecklade han det som skulle bli Xbox och sålde idén till sin gamla arbetsgivare.

I en bloggpost dömer han ut Xbox 360 och hur Microsoft har misslyckats med att utveckla bra ideér som Kinect. Han är starkt kritisk till hur företaget behandlar tredjepartsutvecklare som först tvingas betala 10 000 dollar, eller drygt 60 000 kronor, per år i avgift. Sedan kan utvecklarna ändå inte vara säkra på att deras produkt får släppas i slutändan.

I det som ibland kallas striden om vardagsrummet menar Brown att Microsoft redan har förlorat. Vinnarna heter istället Apple som med #Apple TV enkelt kan vinna stora delar av marknaden för spelkonsoler i takt med att gamla giganter som Microsoft, Nintendo och Sony inte hänger med i utvecklingen.

Nat Brown pekar på det faktum att han som utvecklare redan tjänar bra pengar på att sälja applikationer via App Store. Skulle Apple öppna upp Apple TV med tillhörande applikationsbutik för spelutvecklare och samtidigt lansera någon form av spelkontroller skulle Brown börja utveckla för Apple TV omedelbart.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.