Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Minskad efterfrågan på Iphone 5

Foxconn inför anställningsstopp

Apples största tillverkare Foxconn har slutat anställa vid sina fabriker på grund av minskad efterfrågan på Iphone 5, enligt rapport från Financial Times.

#Foxconn tillverkar bland annat Iphone-modeller åt Apple och har flera stora fabriker i Kina. Financial Times skriver att företaget infört anställningsstopp i sina fabriker på grund av en minskad efterfrågan på Iphone 5.

"Anställningsstoppet vid en av Kinas största privata arbetsgivare och Apples största tillverkare är det första landsomfattande steget sedan finanskrisen 2009. Det understryker att efterfrågan på vissa Apple produkter minskat, vilket har satt ytterligare press på det amerikanska bolagets aktiekurs."

Det är till flera fabriker på fastlandet i Kina som företaget slutat att anställa personal. Financial Times skriver att företagets anställda informerades att stoppet skulle gälla åtminstone till slutet av mars "som svar på ett minskat antal beställningar av Iphone 5".

Telefonen verkar inte sälja mindre enligt de senaste siffrorna från Strategy Analytics, tvärtom sålde den bäst i världen under sista kvartalet 2012. Tidsramen för anställningsstoppet passar däremot bra ihop med ryktena om att nästa modell, Iphone 5S, ska börja produceras i mars. Flera analytiker tror att en ny modell kan lanseras i juni eller juli och om det stämmer skulle produktionen kunna börja så tidigt som nästa månad, skriver 9to5mac.

Rekryterare berättar för Financial Times att det är specifikt Iphone- och Ipad-produktionslinjer vid flera fabriker som infört stoppet av nyanställningar.

"Rekryterare sa att nyanställningar upphört vid produktionslinjerna för Iphone och Ipad i Shenzhen, företagets största fabrik med fler än 200 000 arbetare. Samma sak i Zhengzhou, den näst största fabriken med omkring 200 000 arbetare, som också tillverkar Iphone. Taiyuan, som hade 79 000 arbetare i september förra året, tillverkar delar till Iphone, och Chengdu som tillverkar Ipad har också infört anställningsstopp."

Foxconn säger i ett uttalande till The Wall Street Journal att anställningsstoppet beror på att många anställda nu kommer tillbaka från att fira det kinesiska nyåret.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.