Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple växer mest i Storkina och Japan

Med bara dagar kvar till Apples bolagsstämma kommer här ett diagram som visar hur företagets intäkter fördelar sig över olika regioner i världen.

Det har varit mest fokus kring Apples enorma kassa och aktiekursen inför årsstämman den 27 februari. Företagets organiska tillväxt har hamnat i skymundan, men lyfts fram av postsateventide.com.

Apple delar upp sina affärer geografiskt. När kvartalsrapporten för 2012 sista kvartal släpptes hade en ny region för "Storkina" lagts till. Andra länder i regionen samlades under "Övriga Asien och Stillahavsområdet".

Diagrammet nedan visar andelen redovisade intäkter fördelat mellan olika regioner under det senaste räkenskapsåret.

Under räkenskapsåret 2012 var Storkina och Japan Apples snabbast växande regioner vad gäller intäkter. Även om tillväxttakten i Japan förstärktes under 2012 av de ekonomiska konsekvenserna av tsunamin det föregående räkenskapsåret, är det intressant att notera att Iphone inte är tillgänglig från de största nationella operatörerna i någon av de två regionerna.

Robert Paul Leitao (en av grundarna till Braeburn Group, en grupp med oberoende Apple-analytiker) summerar sin genomgång på postateventide.com med att säga att Storkina och Japan är Apples snabbast växande och mest lönsamma regioner. Om China Mobile och japanska Docomo börjar sälja Iphone kommer det ytterligare att öka tillväxten i de två områdena.

Han skriver också att genom att analysera Apples resultat på en regional basis så här får man insikter om företagets strategi för regional tillväxt och övergripande geografisk expansion.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.