Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Steve Jurvetson / Wikimedia Commons

Foxconn uppges flytta produktionen från Kina

Tidigare rapporter om att Foxconn infört anställningsstopp på grund av Apples Iphone verkar ha varit felaktiga. Nu uppges anledningen istället vara att Foxconn flyttar produktionen från Kina.

För någon vecka sedan kom nyheten att #Foxconn infört anställningsstopp vid flera fabriker som tillverkar Iphone. Anledningen sades vara en minskad efterfrågan och det spekulerades huruvida en ny modell var på gång.

Nu uppges istället anledningen bakom anställningsstoppet vara att Foxfonn planerar att flytta sin produktion från Kina och istället fokusera på länder som Brasilien, Indonesien, Taiwan och USA.

I början av februari rapporterades att Taiwan-baserade Flexium Interconnect fått ett kontrakt med Apple för att tillverka delar till Iphone 7 (ja, en modell två generationer fram). Men för att få kontraktet var de tvungna att flytta produktionen från Kina, rapporterade Patently Apple som nu tror att Apple vill att fler av tillverkarna flyttar från Kina.

Andra källor menar att Kina fortsatt kommer vara viktigt för Foxconn under 2013. Att företaget investerar på flera platser runt om i världen ska inte ses som en flytt från Kina eftersom investeringarna helt enkelt visar företagets globala marknadsplan. Även om Kinas ökade arbetskostnader och strikta policy för miljöskydd gradvis kommer att påverka Foxconns vinstmarginaler har landet fortfarande fördelar över USA, Brasilien och Indonesien när det gäller kostnader och infrastruktur, skriver Digitimes.

Foxconn har inte kommenterat de senaste spekulationerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.