Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ser du på filmer i mobilen?

Iphone-användare ser mer video än Android-ägare

Användare med Iphone ser på mer video än personer med Android-baserade mobiltelefoner, enligt en rapport från videoföretaget Ooyala.

Att Iphone-ägare handlar mer via mobiltelefonen än Android-ägare visade siffror från readagen Black Friday i USA. Nu kommer nya siffror som tyder på att Iphone-användare också ser mer video i mobilen än Android-ägare.

Till vänster visar antal videovisningar från Ooyala. Till höger antal skeppade enheter baserat på siffror från IDC.

Företaget Ooyala, som arbetar med video på webben, rapporterar nu att Iphone-användare ser på dubbelt så mycket video som Android-ägare. Enligt Allthingsd finns dock ett par förebåll. Det ena är att Ooyalas påstående enbart baseras på siffror från företagets egna tjänst och spelare. Ooyala har visserligen omkring 200 miljoner unika besökare världen över och kan därmed anses ha en viss insikt i hur människor ser på videomaterial i sina mobiler.

Det andra förbehållet är att den stora skillnaden mellan Iphone- och Android-ägare antagligen kommer att ändras med tiden, om Android fortsätter att växa. Siffror från analysföretaget IDC över antalet levererade enheter med Apple IOS och Android visar att Android har en marknadsandel på 68 procent medan IOS står för 19 procent mobilmarknaden (det andra diagrammet i bilden).

Något som antagligen också spelar en stor roll är att Android-ägare använder många olika versioner av operativsystemet. Enligt Googles egna siffror från mars i år har bara 1,6 procent den senaste versionen Jelly Bean 4.2. De flesta användarna, 43,9 procent, kör fortfarande någon version av Gingerbread – versionsnummer 2.3.3 till 2.3.7. Hur bra det går att se på video skiljer sig antagligen åt beroende på telefonmodell och version av Android. De lägre versionerna av Android syns framförallt till i äldre mobiltelefoner och i lågprismodeller.

Apple går inte ut med några siffror på samma sätt som Google gör, men enligt rapporter från olika apputvecklare är IOS-användare duktiga på att uppgradera. Troligen för att det är så mycket lättare än för Android-ägare som är beroende av att telefontillverkarna tillåter det.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.