Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Garageband för IOS uppdateras med stöd för Audiobus

Apple släpper en uppdatering till Garageband för IOS. Bland nyheterna finns stöd för appen Audiobus som gör det möjligt att skicka ljud och effekter från andra kompatibla appar till Garageband.

#Garageband för IOS släpptes först till Ipad i början av 2011. I november samma år släpptes en universal app med stöd också för Iphone och Ipod Touch. Under onsdagen uppdaterades Garageband till version 1.4.

Nyhetslistan är inte lång, men innehåller stöd för appen Audiobus. Det innebär att det går att lyssna på och spela in ljud från kompatibla appar direkt i Garageband.

#Audiobus lanserades i december från utvecklarna A Tasty Pixel. Appen beskrivs som en router för ljud mellan olika appar. I listan över kompatibla appar finns syntar, trummaskiner, effekter och ljudredigeringsappar. Audiobus gör det möjligt att spela in allt samtidigt i appar som stöder flera spår. Garageband-användare kan alltså använda Audiobus för att få in intrument och effekter från andra Audiobus-kompatibla appar till sina sessioner.

Audiobus erbjuder en SDK, Software Development Kit, för utvecklare som vill integrera stöd för appen i sina egna appar och många har redan gjort det. Figure, Cubasis, Animoog, många Korg-appar, Jamup och Loopy är några. Audiobus kostar 38 kronor.

Bland förbättringarna i Garageband finns möjligheten att stänga av fästfunktionen till rutnät för att ge användarna mer precisa kontroller över redigering av regioner och noter. Apple har också åtgärdat en bugg som resulterade i rundgång medan ljudtillbehör från tredjepartsleverantörer kopplades in i hörlurskontakten.

Namn
Garageband
Pris
38 kronor
Krav
Iphone 4S, Ipod Touch (femte generationen), Ipad 2 eller senare.
Namn
Audiobus
Pris
38 kronor
Krav
Iphone 3GS, Ipod Touch (tredje generationen), Ipad eller senare. Kräver IOS 5.0 eller senare.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.