Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Innuevo

Intressant för skolor?

Konvertera Ipad till en bärbar dator

En Ipad med ett löst tangentbord är just bara det. Dockr heter en ny lösning som konverterar Apples surfplatta till något som liknar en bärbar dator.

Företaget Innuevo ligger bakom Dockr, ett fodral i den lite högre skolan. Dockr integreras med #Ipad på ett sätt så att hela enheten kan tas för en bärbar dator. Det inbyggda tangentbordet ansluts till Ipad via Bluetooth.

Dockr säljs i två varianter, Dockr 1 och Dockr 2. Den första är en enklare variant utan några elektroniska funktioner och kostar 59 dollar, eller drygt 380 kronor. Den andra modellen, Dockr 2, är betydligt mer avancerad.

  • Bild: Innuevo
  • Bild: Innuevo
  • Bild: Innuevo
  • Bild: Innuevo

Dockr 2 har ett inbyggt batteri för att stödladda Ipad, inbyggda högtalare, en ljudutgång och två USB-portar. De sistnämnda är tyvärr endast för att ladda andra enheter som exempelvis #Iphone. Dockr 2 har en prislapp på 109 dollar, eller drygt 700 svenska kronor.

Tangentbordet går att ta loss för de som önskar att göra det. Dockr ska också vara stort nog för att rymma exempelvis Apples trådlösa smala tangentbord.

Den enda hållhaken är att Dockr inte finns ännu. Innuevo har till bloggen Cult of Mac meddelat att de arrangerar ett lanseringsparty i början av april. Innan dess går det endast att anmäla sitt intresse för någon av modellerna.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.