Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trojan för OS X visar falska annonser i webbläsare

Ett ryskt säkerhetsföretag har upptäckt en trojan som visar falska annonser i webbläsaren i OS X. Tanken är att utvecklarna av trojanen ska tjäna pengar på visningar och klick på annonserna.

Trojaner för OS X tillhör inte vanligheterna. På senare tid har ett exempel, där #Java och webbläsaren användes som en väg in i OS X, förekommit. Ett ryskt säkerhetsföretag vid namn Doctor Web har hittat en #trojan vid namn "Trojan.Yontoo.1" som uppges ha fått allt större spridning sedan årsskiftet.

Trojanen installeras via ett fejkat program som exempelvis kan heta "Free Twit Tube", som användare uppmanas ladda ned efter att de försökt titta på falska filmtrailers. När användaren försöker se trailern får de reda på att det krävs ytterligare en programvara, en så kallad codec, för att kunna se filmen.

Trojanen använder därefter Safari, Chrome eller Firefox för att lägga in falsk information i webbsidor som användaren besöker.

Säkerhetsföretaget Symantec uppger att en Windows-version av denna trojan existerar. Den fungerar inte för Windows 8 och fokuserar främst på falska annonser via Facebook, skriver The Next Web.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.