Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Utvecklar positioneringsteknik

Apple köper företaget Wifislam

Företaget Wifislam har köpts av Apple. Med egen teknik för att göra mer exakta positioneringar inomhus kan Wifislams programvara användas i framtida versioner av IOS.

Apple har öppnat plånboken och betalat 20 miljoner dollar, eller drygt 129 miljoner svenska kronor, för företaget #Wifislam. Bolaget har utvecklat en egen teknik för mer exakta positioneringar av mobiltelefoner inomhus som är anslutna till samma #Wifi-nätverk, rapporterar The Wall Street Journal.

Tekniken kommer sannolikt användas i framtida versioner av IOS och kan komma runt de två problem som IOS i dagsläget har med positionering inomhus. Traditionell GPS fungerar sällan tillförlitligt inomhus då den kräver fri sikt mot himlen och de satelliter som används för GPS. Positionering via Wifi fungerar i dagsläget inte alltid tillfredsställande beroende på hur det trådlösa nätverket är anslutet till internet.

Med Wifislams teknik kan mobiltelefoner positionsbestämmas ned till en felmarginal på 2,5 meter då enheter som använder tekniken kommunicerar med varandra över samma Wifi-nätverk. Om flera IOS-enheter exempelvis är anslutna till gratis Wifi i ett köpcentrum eller i ett kontorsnätverk kan dessa kommunicera med varandra och på så sätt skapa en mer exakt postionsangivelse även om enheterna befinner sig inomhus. Detta i sin tur kan skapa nya möjligheter för aktörer som via pushnotifieringar vill skicka ut erbjudanden och meddelanden beroende på var en IOS-enhet befinner sig.

Wifislam startades för två år sedan av bland annat utvecklare som tidigare arbetat på Google. Företagets webbsida går inte längre att nå, men finns att läsa via The Internet Archive Wayback Machine.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.