Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-ID får två-stegsverifiering

Apple höjer nu säkerheten kring Apple ID:n och Icloud-konton när de inför två-stegsverifiering. Det här innebär att användare måste verifiera sin identitet från en känd enhet innan någon personlig information kan ändras.

Många tjänster har #två-stegsverifiering som en extra #säkerhetsåtgärd på internet. Det hela går ut på att användarna måste verifiera sin identitet innan de kommer åt sina konton och går till så här:

Först loggar användaren in som vanligt, sedan skickas en kod till en känd enhet och slutligen kommer användaren in på kontot.

Facebook och Google är exempel på tjänster där användarna kan använda den här typen av säkerhetsåtgärder och nu kommer också Apple med på tåget och inför det här för Apple ID:n och #Icloud-konton. Innan användare kan ändra sin personliga information måste de intyga sin identetitet via en känd enhet. Dessutom kan användare som glömt sitt lösenord som en sista utväg få ett lösenord skickat till sig.

Genom att införa säkerhetsåtgärden svarar Apple på kritiken de fått om att de inte gör tillräckligt för att skydda sina användare, skriver The Verge. En skribent på tekniktidningen Wired berättade förra året om hur hans Apple-konto blev hackat. Genom att först ta över skribenten Mat Honans konto hos Amazon kunde hackarna sedan ta över hans #Apple-ID och radera allt innehåll på hans Iphone, Ipad och Macbook. De kunde också ta sig in på hans Google-konto och Twitter-konto. Mat Honan hade inte aktiverat två-stegsverifieringen som finns tillgänglig för Google-användare. Efter händelsen såg både Amazon och Apple över säkerheten.

Apple väljer att införa säkerhetsåtgärden i USA, Storbritannien, Australien, Irland och Nya Zeeland till att börja med. Användare i dessa länder som nyligen ändrat någon information på sina konton kommer att behöva vänta i tre dagar innan de kan sätta igång två-stegsverifiering som en extra säkerhetsåtgärd för att förhindra att Apple-ID:n blir hackade.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.