Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chromebook Pixel får Apple att byta slogan på Macbook Pro Retina

Apple har tidigare haft "Högsta upplösningen någonsin på en bärbar dator. Och den näst högsta." som slogan för sina Macbook Pro med Retina-skärm. Med start den här veckan har Apple börjat byta ut texten då Googles Chromebook Pixel sedan förra månaden har en högre upplösning.

När Apple släppte #Macbook Pro 13 tum med #Retina-skärm hade datorn den näst högsta upplösningen på en bärbar med sina 2560 x 1600 pixel upplösning och 220 pixlar per tum. Datorn med högst upplösning är också designad i Kalifornien – Macbook Pro 15 tum med Retina. Apple skrev därför som tagline på sin webbplats "Högsta upplösningen någonsin på en bärbar dator. Och den näst högsta." Men säg det som varar.

Upplösning och punkttäthet

Modell

Skärmstorlek

Upplösning

Punkttäthet

Macbook Pro

15,4 tum

2880 × 1800 px

220 ppi

Chromebook Pixel

12,85 tum

2560 × 1700 px

239 ppi

Macbook Pro

13,3 tum

2560 × 1600 px

227 ppi

För omkring en månad sedan släppte Google sin #Chromebook Pixel, en 12,75 tum skärm med 2560 x 1700 pixel upplösning och 239 pixlar per tum och tog därmed över andraplatsen bland skärmarna i bärbara datorer. Macbook Pro 15 rum med Retina-skärm har 2880 x 1800 pixel upplösning och leder därför än, även om Pixel har högre pixeltäthet. Apple har därför med start den här veckan börjat uppdatera sin webbplats med en ny slogan, rapporterar 9to5mac. Den svenska sidan är inte uppdaterad än, men för amerikanerna står det numera "High performance has never been so well defined.", på svenska blir det "Hög prestanda har aldrig varit så väldefinerad."

Också några andra rader text på sidan om Macbook Pro med Retina-skärm har ändrats. Under rubriken "Retina display" stod det tidigare att 15-tummaren och 13-tummaren är två av ett slag och i en egen klass:

With the 15-inch Macbook Pro with Retina display, we created the world's highest-resolution notebook display. The only thing that even comes close? The supercompact 13-inch model. They're two of a kind. And in a class of their own.

Det är den sista biten som numera uppdaterats och texten säger istället att 13-tums modellen är lika imponerande.

Här är Googles video om Chromebook Pixel:

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.