Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: N i c o l a / Flickr

IDC: "Windows Phone slår Iphone i sju länder"

I en bloggpost skriver Microsofts PR-chef Frank Shaw att Windows Phone säljer bättre än Iphone i sju länder. Vilka länder eller hur stora försäljningsvolymer det rör sig om uppger inte Shaw, men nu har uppgifterna släppts.

Microsofts PR-chef Frank Shaw skriver i ett blogginlägg från onsdagen om hur #Microsoft står sig mot konkurrenterna i flera olika produktsegment, inklusive #Windows Phone, operativsystemet för smarta mobiler. Bland annat konstaterar han att det levererats fler Windows Phone-enheter än Iphone i sju länder. Vilken tidsperiod eller i vilka länder nämner inte Shaw som skriver så här:

"Windows Phone har nått upp tio procent av marknadsandelarna i en rad länder, och enligt IDC:s senaste rapport, levererat fler enheter än Blackberry på 26 marknader och fler än Iphone på 7."

Det här väckte uppmärksamhet från bland annat Daring Fireball:s John Gruber eftersom Windows Phone haft svårt att ta marknadsandelar från Apples Iphone och Googles operativsystem Android.

New York Times har tagit reda på mer fakta från IDC-rapporten. Det är Argentina, Indien, Polen, Ryssland, Sydafrika och Ukraina samt en grupp mindre länder som exempelvis Kroatien som IDC slår ihop till en grupp kallad "resten av central- och östeuropa" som är de sju marknader där Windows Phone sålt bättre än Iphone. Siffrorna i IDC:s rapport gäller sista kvartalet förra året.

Enligt Kevin Restivo, analytiker på IDC, som New York Times pratat med är tre av marknaderna – Ukraina, Sydafrika och "resten av central- och östeuropa" så små att färre än 100 000 Windows Phone-enheter levererats i varje marknad. Rapporten har bara med de officiella antalet enheter som importerats till varje land och enligt Restivo finns det i exempelvis Argentina en betydande andel gråimport på grund av höga skatter. Windows Phone gör bra i från sig i de delar av världen som är traditionella Nokia-marknader, Microsofts största mobilpartner. Analytikern menar att bristen på framgångar för Iphone i dessa länder beror på att produkten är dyr och att operatörerna inte subventionerar Apples mobiltelefoner i flera av dessa länder.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.