Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: William Hook / Flickr

Amerikansk myndighet klagar på Imessage

Den amerikanska myndigheten DEA klagar över säkerheten i Apples meddelandetjänst Imessage. Tjänsten är så säker att myndigheten inte kan avlyssna den, skriver DEA i ett internt informationsbrev.

Efter att Apple introducerade meddelandetjänsten Imessage i IOS version 5 har funktionen blivit ett väldigt populärt alternativ till vanliga sms-meddelanden. I höstas berättade Apples vd Tim Cook att över 300 miljarder meddelanden skickats via Imessage.

Med Imessage skickas alla meddelanden över Wifi eller via exempelvis 3G, vilket gör att de kan hanteras som vilka datapaket som helst. Apple tog fasta på det och införde kryptering på alla meddelanden som skickas via Imessage vilket fått den amerikanska drogbekämpningsmyndigheten Drug Enforcement Administration, DEA, att reagera.

I ett internt informationsbrev säger DEA att krypteringen i Imessage gör att DEA och andra myndigheter inte kan avlyssna de meddelanden som skickas över tjänsten, skriver Cnet. I brevet står följande:

Medan det är omöjligt att avlyssna meddelanden mellan två Apple-enheter som använder Imessage, kan meddelanden mellan en Apple-enhet och en icke-Apple-enhet som skickas som sms ibland avlyssnas, beroende på vart avlyssningen sker. Utfallet verkar vara mer framgångsrikt om avlyssningen sker i enheten som inte är från Apple.

Varken Apple eller DEA har inte velat kommentera uppgifterna till Cnet. Apples amerikanska användaravtal säger att de har rätt att dela med sig av sina kunders information till exempelvis polis när det anses vara nödvändigt för att följa lagen.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.