Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtest

Swedbanks app får skannerfunktion

Swedbank har uppdaterat sin app för Iphone och Ipad med en skannerfunktion som med hjälp av den inbyggda kameran kan läsa av OCR-uppgifter från räkningar.

Swedbank är inte först ut med att använda kameran för att skanna in sifferuppgifter, till exempel har konkurrenten SEB redan en motsvarande funktion i sin app. Inte desto mindre är det en välkommen nyhet för kunderna i Sveriges största bank att även de får denna möjlighet.

Vi har testat skannerfunktionen och den fungerar som utlovat.

Med skanningsfunktionen aktiv visas en ruta som hjälper att sikta in telefonens kamera på rätt uppgifter. Plus- och bankgiro skannas av och om mottagaren finns sedan tidigare väljs den automatiskt.

Appen kan läsa av både OCR och belopp samtidigt. En animation av siffrorna som flyger från bilden till rätt fält gör det extra tydligt.

Funktionen är inte helt felfri, det gäller alltid att dubbelkolla så siffrorna ser korrekta ut. I detta fall blev beloppet aningen högre än det borde vara.

En annan nyhet i den nya versionen är en förenklad funktion för att dra och släppa konton för att påbörja en överföring. Förut krävdes ett tryck på en speciell knapp, nu räcker det med att hålla inne fingret en stund på det konto som ska dra och släppas. En liten, men smidig förbättring.

Slutligen har Iphone användarna fått en möjlighet att byta bakgrund på appens startsida. En uppskattad nyhet för den som längtat efter få jeanstyg eller tigerränder i sin bankapp.

Namn
Swedbank
Version
3.3.0
Pris
Gratis
Krav
Iphone, Ipod Touch eller Ipad med IOS 4.3 eller senare.
Språk
Svenska
Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.