Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smarta klockor förväntas nå över en miljon levererade enheter 2013

Den smarta klockan Pebble har genererat mycket uppmärksamhet och företag som Apple och Microsoft ryktas arbeta på egna varianter. Analytiker tror nu att 2013 är genombrottsåret för klockorna och att över en miljon enheter kommer att levereras under året.

Det har funnits olika varianter av smarta klockor som kommunicerar med mobilen via Bluetooth sedan flera år tillbaka, men något större genombrott har uteblivit. Under det senaste året har exempelvis den smarta klockan Pebble och ryktena kring enheter från Apple, Google, Samsung, LG och Microsoft fått mycket uppmärksamhet. Marknadsanalysföretaget ABI Research tror därför att 2013 kan bli smarta klockors genombrottsår med över 1,2 miljoner levererade enheter.

I ett pressmeddelande säger den seniora analytikern Joshua Flood:

"Den starka potentiella uppkomsten av smarta klockor kan tillskrivas flera orsaker. Bidragande faktorer är den höga penetrationen av smarta mobiler på många av världens marknader, allmän tillgänglighet och billiga MEMS-sensorer, energieffektiv teknik för anslutning såsom Bluetooth 4.0 och ett blomstrande ekosystem för appar."

MEMS står för Mikroelektromekaniska system och handlar här om miniatyriserade sensorer för exempelvis touch-funktioner.

ABI Research delar upp marknaden i fyra typer: klockor för notifieringar, röststyrda klockor, smarta telefon-hybrider och helt fristående smarta klockor. #Pebble, Metawatch och Cookoo är exempel på smarta klockor för notifieringar och talar om för användaren att exempelvis ett sms har kommit. Röststyrda klockor låter användarna ge röstkommandon, medan de fristående klockorna som exempelvis italienska I'm Watch, Apples ryktade #Iwatch, Samsung Galaxy Altius och Microsoft:s enhet passar in i den kategorin av klockor som har ett eget operativsystem och inte förlitar sig på en smart mobil.

Joshua Flood tror inte att smarta klockor med samma funktioner som mobiler eller smarta mobiler är kommersiellt gångbara än, även om han tror att förberedelserna är i full gång.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.