Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inflytelserik

Jonathan Ive hyllas av Time

Magasinet Time tar fram en lista varje år över de 100 mest inflytelserika personerna i världen. I år har Jonathan Ive tagit plats på listan.

Jonathan Ive är chefsdesigner på Apple och det gör honom till en av de hundra mest inflytelserika personerna i världen om magasinet Time får bestämma. Bono från U2 skriver motiveringen till varför:

"Jony Ive är som en klassisk Apple själv. Borstat stål, polerat glashårdvara, komplicerad programvara finslipad till enkelhet. Hans geni är inte bara hans förmåga att se vad andra inte kan, utan också hur han tillämpar det. Att se honom med sina arbetskamrater i det allra heligaste, Apples designlabb, eller under en utekväll är att observera en mycket sällsynt laganda. De älskar sin chef och han älskar dem. Vad konkurrenterna inte förstår är att man inte kan få smarta människor att jobba så här hårt bara för pengar. Jony är Obi-Wan. Hans team är Jedi vars ädelhet beror på att strävan efter storhet går före vinst, tro på det senare kommer alltid att följa den tidigare, envist gå vidare från nästan bra möjligheter i jakt på de riktigt bra längre fram. Jonys värderingar råkar lägga till värde – emotionella och finansiella. Det krävs en unik alkemi av form och funktion för att få miljontals människor att känna så passionerat för roboten i sin ficka."

Jonathan Ive har varit chefsdesigner på Apple sedan 1997 och har under dessa år mottagit en lång rad priser och utmärkelser. I maj 2012 utsågs han exempelvis till ”Knight Commander of the Order of the British Empire” av det engelska kungahuset för tjänster inom design och företagande. I februari i år fick han ett pris av ett brittiskt barnprogram, Blue Peter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.