Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Totalfinder

OS X 10.9 kan innehålla Finder med flikar och IOS-funktioner

Nu kommer rykten om nästa stora version av OS X. Finder sägs få en rejäl uppdatering med bland annat möjligheten att ha flikar i fönster.

De två senaste versionerna av OS X lanserades under sommaren vilket tyder på att Apple kommer visa upp nästa stora version av OS X 10.9 under sin utvecklarkonferens WWDC i juni. Nya rykten från Macrumors sprider lite ljus över vad som kan komma att inkluderas i operativsystemet. Bland anant kommer en rejäl uppdatering av Finder.

Uppgifterna är inte särskilt detaljerade, men Finder sägs få flikar så att användare snabbt kan hoppa mellan olika mappar utan att ha flera Finder-fönster öppna. Det ska också gå att använda taggar utan någon djupare förklaring till hur det ska fungera. En rejäl översyn av Finder blir troligen uppskattat då många OS X-användare klagat och bland utvecklarna är program som ersätter Finder uppskattade. Ett exempel är programmet Path Finder som nyligen var med i ett program-paket från Macheist.

OS X 10.9 kallas internt för "Cabernet" och ska också få en ny snabbare och mer effektiv version av Safari. Precis som nuvarande versionen Mountain Lion sägs 10.9 låna funktioner för multikörning från IOS. Program ska kunna pausas i bakgrunden ungefär som de gör på IOS-enheter, något som skulle kunna spara in en hel del på batteritiden för bärbara datorer.

Ryktena pratar också om en förbättring för hur Mission Control fungerar med flera skärmar. Det ska exempelvis gå att ha olika områden (eng: "spaces") på olika skärmar.

Tidigare rykten kring 10.9 har gällt att funktionerna Siri och kartor från IOS skulle komma med, men enligt Macrumors blir det kanske inte så.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.