Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Nu släppt för IOS

Efter att en Youtube-video antytt att Google Nu skulle komma till IOS är det nu offiellt och appen finns i App Store.

Google Nu påminner om röstassistenten Siri. Förra månaden läckte en Youtube-video som antydde att tjänsten skulle komma för IOS. Eric Schimdt, styrelseordförande för Google, sa i slutet av mars att appen fastnat hos Apple, som förnekade att appen ens skickats in. Sant var det hur som, för nu finns Google Nu i App Store, rapporterar The Verge.

Appen fungerar för både Iphone och Ipad och är nästan identisk med Android-versionen. IOS-versionen kan visa upp något färre kort än sin motsvarighet för Android.

Tjänsten fungerar inte riktigt lika smidigt och integrerat på IOS. Det går inte att starta tjänsten med en kortkommando som fungerar i hela operativsystemet. Tjänsten kan inte göra samma typ av bakgrundssynkronisering som på Android-telefoner och det går inte att använda IOS egna notiser för bevakningar. IOS får 22 av 29 korttyper tillgängliga för Android-användare, bland de uteblivna finns boardingkort, biograf-tjänsten Fandango och lokala evenemang. Google Nu kan hämta din kalender-information från Googles egna kalender, inte den lokala i Iphone.

Google Nu finns inte tillgängligt för särskilt många Android-telefoner än eftersom minimumkraven för operativsystemet är högt ställda. Google har sagt att de vill att deras tjänster ska finnas tillgängliga för så många som möjligt och trots rykten verkar de inte hålla några av de viktigaste funktionerna exklusivt för Android.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.